Hjälp


Välj ett namn

Om du inte redan har ett konto väljer du det i inloggningsrutan, därefter får du välja ett namn och att antingen bli medlem eller att chatta som gäst.Tänk på att gästkonton inte är permanenta utan raderas efter högst 3 dagar.

Välj ett rum

På startsidan finner du flera olika rum att gå med i, när gå klickar på ett rum går du automatiskt med i det. Du kan också kolla in alla rum här.För att lämna rummet väljer du de tre prickarna högst upp till höger i rummet och Lämna rum.


Prata privat

Vill du skriva med en användare direkt klickar du på hans eller hennes namn och väljer Meddelande. Konversationen hamnar då under Meddelanden i livemenyn till vänster.

Profiler

Om du vill veta mer om en användare klickar du på hans eller hennes namn och väljer Profil. Så länge användaren är blockerad kan hon eller han inte skriva till dig och du kommer inte heller att se personens meddelanden i något rum.


Vill du blockera någon?

Om du inte vill att en användare ska kunna kontakta dig klickar du på hans eller hennes namn och väljer Blockera. Så länge användaren är blockerad kan hon eller han inte skriva till dig och du kommer inte heller att se personens meddelanden i något rum.

Vill du inte bli kontaktad av någon just nu?

Högst upp till höger i varje rum kan du välja att slå på eller av Inga PM, det innebär att ingen kan kontakta dig så länge du har det aktiverat. En trygghet för alla användare som ibland helt enkelt inte vill ha den typen av direktkontakt.>


Olästa meddelanden

Alla rum behåller meddelanden i ett dygn, sen rensas de.Dina olästa meddelanden för ett rum är enbart de skrivna under det senaste dygnet, om du inte besökt rummet på över ett dygn kommer du inte kunna läsa äldre meddelanden.Du behöver däremot inte oroa dig över dina privata meddelanden, de behåller du så länge du själv vill.

Vilka fler är i rummet?

Du kan börja chatta direkt. För att visa andra användare i rummet klickar du på knappen Användare.Högst upp visas de som är online just nu, därefter visas användare i rummet som är offline.


Har ditt konto försvunnit?

Gästkonton raderas automatiskt 3 dagar efter att de skapats. I vissa fall kan de även tas bort tidigare än så.Det är därför varmt rekommenderat att registrera sig. Det går snabbt, är gratis och garanterar att du behåller ditt användarnamn, inställningar, historik m.m.

Ta bort konto

Om du vill radera ditt konto kan du göra det på Kontosidan. Observera att en radering tar bort all information relaterad till ditt konto och kan inte återskapas.


Seeking

Med en annons här kan man signalera att man söker något speciellt på mötesplatsen, oavsett om det är någon att dejta, en online vän, en grupp med något delat intresse eller något helt annat.

Alla användare kan enkelt bläddra under seekingoch i realtid se alla annonser som matchar sökningen.I en användares profil kan ni direkt se med en tumme upp eller tumme ned, om användaren aktivt söker just nu eller inte.

Skapa rum

Alla kan nu skapa sina egna chattrum

Skapa rum, bjud in befintliga medlemmar eller nya som du tycker passar in. Du väljer ämnet, reglerna och vem som får stanna!

När du tar bort någon från ditt rum får de inte komma tillbaka in igen. Och tar du bort ditt konto försvinner även dina rum.


Dinchat plus

Med ett plusmedlemskap hjälper du oss att göra Dinchat till ett säkert och roligt sätt att träffa nya personer online. Och du blir belönad för det genom att få Dinchat helt reklamfritt och tillgång till den exklusiva sidan Personer.